Za dobu studia na Masarykově univerzitě jsem nikdy neměl čas podívat se na tuto přehlídku ohňostrojů.

Vždycky se to krylo se zkouškovým obdobím a nějakou zkouškou. Až letos! Zahajovací a poslední ohňostroj byl odpalován ze Špilasu (hrad Špilberk), intermezzo se odehrálo v areálu Hněvkovského a soutěžní jako vždy na Prýglu (brněnský přehrada). Protože mě vždycky lákalo vyzkoušet to nafotit, zkoušel jsem. První ohňostroj dopadl špatně… nějakým způsobem jsem zapomněl na režim bulb a fotky nebyly podle mých představ. Další už dopadl o moc líp. Kvůli kouři, který vzniká po odpálení většího množství pyrotechniky, ale nevznikly nějakým způsobem oslnivé snímky. Sem tam se mi nepodařilo zachytit celou projekci, protože některé obrazce byly příliš vysoko. To je snad jediný problém, který je potřeba ještě vychytat, jinak se mi vcelku obstojně dařilo zachytit co jsem chtěl. Celkově jsem z ohňostojů rozpačitý. Efekty jsou to krásné, ale pořád tam neslyším a nevidím to propojení s hudbou, která je k tomu produkována z rádia. Abych úplně nekřivdil, byla místa, kdy to ladilo… ale nebylo jich moc. Uvidíme, jestli půjdu příště. Přece jen potkat se v šalině s většinou Brna se mi nechce.

Other Related Posts:

LED světla

LED světla

Jak se fotí s trvalým světlem

Chtěl jsem si vyzkoušet jak se fotí s LED světly, příležitost se naskytla záhy. Tomáš takové světla používá a nabídnul mi, že mi ukáže co a jak.

Nikdy předtím jsem s trvalým světlem nefotil, vždycky to byl záblesk. Trvalé světlo je o dost příjemnější, protože člov...

7th Feb 2022