Pro mě byla vždy jasná volba… v době kdy jsem přemýšlel na jakou vysokou školu se dám.

Své rozhodnutí bych určitě nezměnil. FIT@VUTBR se mi nelíbilo – nerad programuju a netrápí mě, že nebudu mít před jménem ing. V bakalářském studiu jsem absolvoval obor Informatika (B-IN) v navazujícím pak Aplikovaná informatika (N-AP). Ne, že by se mi na Informatice nelíbilo, nechtěl jsem jen absolvovat předmět MB008 (Algebra II) – ne kvůli algebře, ale jejímu přednášejícímu (doc. Polák).

Informatika není to vůbec snadný obor, matematika kam se jen člověk podívá. Na druhou stranu je třeba říct, že pořádný teoretický základ dá člověku mnoho ať už se bude věnovat sítím, kryptografii nebo programování. Aplikovaná informatika, obtížnost předmětů je nesrovnatelná, pokud však chcete jako já vyzobat předměty, které vám v budoucnu budou k užitku – zatím si to myslím – je to ideální obor. Zmínil bych několik předmětů na, které nikdy nezapomenu: IB005 (Formální jazyky a automaty – základní kurz jazyků a automatů, dělal mi trošku problémy ale je to informatická klasika.) IV054 (Kryptografie – hodiny a hodiny luštění šifer za kredity. Časově jeden z nejnáročnějších předmětů). MB005 (Základy matematiky – vysokoškolská matematika jak má být, málem jsem kvůli ní vyletěl ze studia. Nedám na ni dopustit. Největší dík patří Ondřeji Klímovi – výborný učitel!). PV210 (Analýza provozu – přínosnější předmět než sítové předměty za dobu studia. Musím, ale přiznat, že nějaké vstupní znalosti jsou potřeba. Díky tomuto předmětu jsem získal zajímavou diplomovou práci.) VV069 (Prezentační dovednosti – úžasný předmět pro ty, kteří mají trému, neví jak si připravit prezentaci. Opravdu Vás připraví na obhajobu.) c978 (Volejbal – absolvoval jsme jej každý semestr. Pokaždé skvělá parta a úžasné zápasy. Aneb cesta od začátečníků do výkonnostních s dvěma semestry plážového volejbalu.)

Other Related Posts:

Bezpečnost koncových zařízení

Další kurz pro Czechitas

Po několika letech výuky kurzu (online) bezpečnosti v Czechitas jsme se loni rozhodli udělat kurz navazující. Respektive rozšiřující základní povědomí o bezpečnosti. Shodou okolností se k Czechitas připojilo několik mých bývalých kolegů a kamarádů, kteří se bezpečnosti věn...

19th Mar 2022