První z mnoha cest do hlavního města Estonska

Přílet

Tallinn, město na pobřeží Baltského moře, bylo mým dalším cílem. Cesta z Prahy (PRG) byla zajímavá i díky tomu, že jsme letěli přes Frankfurt a zpátky přes Helsinki. Po přistání na nás ihned dýchla zima. Jedno z nějvětších letišť světa mé zavazadlo neztratilo a tak jsme mohli pokračovat směr hotel.

Památky

Tallinn, přesněji jeho staré město je nesmírně zajímavé. Obklopují jej hradby a na několika místech najdeme i brány. Dá se říct, že celé centrum je velmi malebné a stojí za to jej prozkoumat. Určitě můžu dopočit návštěvu Seaplane harbour. Nejen, že uvidíte parní ledoborec a další lodě estonského námořnictva (vyřazené) tak uvnitř je k vidění nepočet zajímavých exponátů v čele s ponorkou Lambit.

Strava

Se příliš neodlišovala od naší. Jedinou věcí, kterou musím zmínit je horčice. Byla označená jako strong. Pod tím si samozřejmě můžete představit cokoli, ale tohle je moc i na milovníky pálivých papriček. Pro milovníky pití doporučuju vyzkoušet místní nápoj, Milimalikas.

O estoncích

Estonci jsou přátelští a mají smysl pro humor. Pravda, občas docela specifický. Jen pozor na taxikáře, někteří Vás budou chtít natáhnout. Poměrně často zde narazíte na rusy (prodavači v obchůdcích se suvenýry) nebo finy (jezdí sem na víkendové pařby, z Helsinek jsou to dvě hodiny trajektem).

Other Related Posts: