Golf

V rámci firemního team buildingu jsem měl možnost zkusit si golf. Vždycky mě fascinovalo jak pěkně ten míček umí hráč odpálit a zajímalo mě, jaké to je. Tak jsme se s kolegou přihlásili. Já jsem doufal, že nebudu úplné dřevo.

Dostali jsme perfektní instruktory. Kteří nás začali instruovat jak držet golfovou hůl. To, že budu muset mít opačnou než si instruktor myslel jsem nečekal ani já. Respektive, vím, že hokejku drzím atypicky, pro praváka. No a u golfové hole to dopadlo úplně stejně. To bychom měli, postup byl docela jasný. Nicméně ten kyvadlový pohyb při puttingu mi moc nešel. Ostatně ani ten minigolf mi moc nejde. Většinout to nejelo uplně rovně, jak bych chtěl.

Odpaliště byla ale jiná káva, položíte si míček - trochu se napřáhnete a bum. Letí! Není to nijak těžké, chce to cvik - aby si člověk zautomatizoval pohyb a nešudlil tu po zemi. Když se ale pořádně napříhnete (hůl až nad hlavou) a trefíte to, to je paráda! Míček stoupá, letí daleko. Paráda! Dokonce se mi povedlo začít lehce korigovat směr - aby to letělo rovně, doleva nebo doprava. S trochou cviku by se na to snad dalo i dívat.

Zkusil jsem si to, jsem za to moc ráda. Jestli bude někdy příště možnost si to zase zkusit budu rád.