Konference a školení pohledem nového uživatele Splunku

Měl jsem možnost absolvovat školení Power User Bootcamp na konferenci Splunk .conf18 v Orlandu. Byl to opravdu zážitek - ať už z pohledu organizace tak obrovské akce, širokého záběru témat a možnosti získat informace přímo „od zdroje”. V rámci školení jsme měli k dispozici snad 10 lidí, kteří nám pomáhali lépe pochopit látku a radili nám pokud jsme se zasekli někde v rámci cvičení. V případě otázky mimo hodinu, pokud nedokázali sami odpovědět nás odkázali přímo ke kolegovi, který se problematice věnuje. Skvělý přístup.

Konference obsahovala nespočet témat. Nejen bezpečnostní z pohledu kybernetického, nesmím opomenou bankovní zločiny. Na své si přišli i majitelé IoT nebo lidé zajištující provoz. Objem přednášek byl neskutečný a vše se nedalo stihnout. I tak si člověk odnáší plno dojmů a informací, které snad stihne do dalšího roku zapracovat. Člověku zpětně dochází, že Splunk je opravdu univerzální nástroj - což se o jeho konkurentech říct nedá.

Snad to vyjde i příští rok do Vegas na .conf19

Other Related Posts:

Přednáška o bezpečnosti na Internetu

v mém rodném městě

Tak, jako se Internet mění každým dnem. I bezpečnost na Internetu se musí přizpůsobit. Níže najdete několik odkazů na užitečné zdroje, které se týkají bezpečnosti nebo ochrany soukromí na Internetu.

Aktuální informace z bezpečnosti

Seriál Postřehy z bezpečnosti, vychází ka...

1st Feb 2020

Huawei

Kdo se má bát?

V tomto týdnu vydal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost varování. [1] Týká se používání zařízení a software společností Huawei a ZTE.

„Používání těchto prostředků představuje bezpečnostní hrozbu" píše se ve varování.

„K vydání tohoto varování nás vedly naše...

18th Dec 2018