Sdílení automobilu

V týdnu, kdy se na české železnici stalo několik nehod za sebou jsem se rozhodl vyzkoušet carsharing. Protože často využívám služeb RegioJetu, rozhodl jsem se pro CAR4WAY. Díky kuponu od přepravce neplatíte vstupní poplatek (1000Kč). Vyplníte potřebné údaje a můžete si po potvrzení vyrazit pro kartičku.

Auto jsme měli pujčené na víkend (v té době ještě neexistoval tarif Víkend+200km) takže jsme za kilometry docela platili. Nicméně carsharing funguje jako všechny ostatní (platíte částku adekvátní době pronájmu + cenu za ujeté kilometry). Rezervovat vůz je možné nejdříve 60 minut před pronájmem, což je docela nepraktické - pokud si chcete něco naplánovat. Nicméně tím, že je auto volně k dispozici (v Brně) je možné, že si ho někdo do té doby pujčí. Po Brně je k dispozici téměř 80 aut, pokud vím jsou to všechno Škodovky (Fabia, Rapid, Octavia a Karoq). Všechno jsou benzínové motory (1.0 TSI a 1.5 TSI).

Když máte vybráno a rezervováno dojdete na místo, pípnete kartou a jedete. Pokud je potřeba takovat je k dispozici CCS karta. Jakmile jízdu dokončíte, pípnete a je vám vyfakturována podle skutečné doby pronájmu a ujetých kilometrů.

Co se týče finanční stránka, určitě se to vyplatí na víkend v balíčku s 200 kilometry. A také v pronájmu do 30 minut, kde jsou kilometry také součástí. Pokud zrovna netrčíte v koloně, kterých je v Brně přes léto plno, jedná se o super způsob dopravy. Auto na druhé straně města odpípnete a pak sis jej můžete rezervovat zas.

Other Related Posts:

Provoz různýma očima

Auto, kolo, koloběžka a MHD

Během prázdnin jsem si v jednom týdnu vyzkoušel všechno v poměrně krátké době. Člověk si tak může uvědomit, jak rozdílné pohledy na věc mají jednotliví účastníci provozu.

Auto, jste pánem. Sedíte obklopeni „plechy“. Typickým problémem pro Vás jsou cyklisté, pomalé au...

13th Aug 2020