Vyvýšený záhon

Poté co jsme zařídili byt, rozhodli jsme se věnovat zahradě. Protože na zahradě je navážka z dob minulých rozhodli jsme se pro vyvýšené záhony. Nakonec padla volba na tyto, cena byla přijatelná. Konstrukce už ne, jak se později ukázalo. Vruty se šroubují z jedné strany mezi dvě prkna a to v principu nemůže úplně dobře držet. O pár měsíců později nám jedno prkno povolilo. Záhony jsou naolejované, aby nám déle vydržely. Po sezóně vypadají pořád stejně, uvidíme jak se na nich podepíše zima.

Záhon jsme dole opatřili netkanou textilií a králičím pletivem. Boky jsme potáhli nopovkou, kvůli odvodu vody. Což zpětně viděno byl rozhodně dobrý nápad. V létě v největších vedrech byl záhon schopný držet vodu i dva dny. Nemalou roli samozřejmě hrál substrát. Na spodu jsme měli větve, lipové. Na tom byl kompost a odpad od králíka. Nahoru jsme dali vododržný substrát. Celkový objem byl obrovský, stovky litrů substrátu. Po čase si to všechno sedne, takže je potřeba dosypat.

Zasadili jsme rajčata. Až na problém s mravenci jsme byli velmi spokojení. Pěstovali jsme až do konce září. Proto záhony rozšíříme, prostor na to máme. Budou opět modřínové, jen bytelnější.