Troopers je německá konference zaměřená na informační technologie.

Hostí ji konferenční centrum v Heidelbergu, malebném německém městě kousek od Mannheimu. První dva dny jsem se vzdělával na workshopu vedením Erikem Hjelmvik ze společnosti NETRESEC. Výborné dva dny zaměřené na síťovou (forenzní) analýzu nejen za použití nástrojů NetworkMiner a CapLoader. Samotná konference nabídla velký počet přednášek rozdělených do tří tracků (Attack & Research, Defense & Management a SAP). Převážně jsem sledoval ten věnovaný bezpečnosti, odbíhal jsem i do toho věnovanému útoku a výzkumu.

Mimo konferenci se účastníci mohli účastnit socializace skrz Nokii 3310, hackovat obdržený telefon (nové možnosti), vyzkoušet si hacking systémů BMW, zkusit si překonat zámek (lockpick). Poslední den konference byl věnován roundtables, sedli jsme si ke stolu a diskutovali na téma. Bylo zajímavé slyšet pohled různých subjektů na tutéž věc.

Některé nápady byly víc než podnětné.

Other Related Posts:

Příspěvek ve sborníku

S prezentací

Dostal jsem možnost prezentovat na konferenci IS2 na téma Ransomware. Nebylo to jen o prezentaci, součástí byl i příspěvek ve sborníku. To byla novinka, nikdy jsem nic takové nepsal. Je to taková seminární práce, která doplňuje prezentaci.

Nakonec jsem prezentaci pojmenoval Jste př...

17th Aug 2021