Roborock S7

Protože plocha bytu je docela velká, větší než 100 m2 rozhodl jsem se pořídit robota. Předtím než nám sundali podlahy jsem celý byt vysál a vytřel. Trvalo mi to asi hodinu... teď se můžu hodinu věnovat něčemu jinému a robot dělá svou práci.

Možností byla spousta, podle všech možných recenzí jsem skončil u Roborock S7. Všechny jeho vlastnosti včetně LIDARu a automatického vysypání převážily nad konkurencí. Nezbytností je WiFi, bohužel jen 2.4 GHz, a aplikace v tabletu/mobilu.

Skvělé je, že si robot mapuje prostor neustále a není potřeba to ručně upravovat. Užitečné je rozdělit si celý prostor na místnosti a používat čištění po místnostech nebo specifickách částech. Vyloučení částí z čištění je samozřejmost.

Narazíte samozřejmě na limity. Například záclony, které jsou až na zem. Pokud jsou opravdu až na zem... robot se nezastaví a namotá se. Pokud máte lampu, která stojí na nízké čočce robot se ji pokouší překonat. Stejně jako sušák na prádlo (skrz nožky). Třešinkou na dortu pak bylo nezachycení odřezku lišty na podlahu. Ta se zachytila a robot ji pak táhnul pod sebou po celém prostoru. Díky pravidelnému pohybu bylo dobře vidět kudy jel...

Jinak je to velmi užitečný nástroj na každodenní úklid a vytření. Vysypat prach a nečistoty je potřeba jednou za čas. Byla to dobrá volba, člověk chce čas trávit jinak než vysáváním a vytíráním.

Čeká mě ještě jedna výzva, přestěhovat dokovací stanici. Kvůli práci na nábytku jsem robota dočasně umístil v obýváku.