Nejsem zarytý fanoušek toho či onoho OS.

Používám jak Windows, tak Linux občas i MacOS. Co mě vedlo k myšlence nikdy si nic nepořídit s nakouslým jablíčkem? Dvě věci. Článek o rozebraném notebooku Apple s retina displayem a servisní zásah v práci. Při kontaminaci notebooku (jakékoli elektroniky) vodou je třeba co nejrychleji přístroj vypnout a vytáhnout baterii, aby nedošlo k oxidaci a tím i nevratnému poškození.

Jak ale chcete vyndat baterii když nejsou použity standartní šroubky (místo čtyř vrcholů mají tři), některé součásti jsou přilepené… Netvrdím, že se takové věci dají řešit doma. S trochou štěstí ano, nicméně v servise s počítači by Vám pomoct měli. Jak to mají udělat když jsou tam součásti napevno… a od sebe se jim spíš nechce.

IBM ThinkPad forever

Other Related Posts:

Huawei

Kdo se má bát?

V tomto týdnu vydal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost varování. [1] Týká se používání zařízení a software společností Huawei a ZTE.

„Používání těchto prostředků představuje bezpečnostní hrozbu" píše se ve varování.

„K vydání tohoto varování nás vedly naše...

18th Dec 2018
Pracovní místo

Pracovní místo

Vše na dosah ruky

Potřeboval jsem pracovní místo kam se vejdou dva až tři laptopy, monitor, dva telefony a ještě prostor na psaní a odložení dokumentů. Zároveň se člověk nechce utopit ve změti kabelů (USB-A, USB-C, napájecí kabely, HDMI,...). Monitor taky nemůžete mít jen tak položený, protože kdy...

15th Nov 2022