Přes oceán jsem už letěl, ale poprvé to bylo čtyřmotorové letadlo.

Konkrétně A380 v barvách Lufthansy. Cesta do Houstonu byla dlouhá… měl jsem tak možnost přemýšlet nad několika věcmi.

Proč se letí „přes pól”? Vemte si do ruky globus a spojte Frankfurt a Houston. Kudy je trasa nejkratší? Přes pól! Klíčové slovo pro Google zní ortodroma. Seděli jsme uplně vepředu na dolní palubě, tj. Premium Economy. Nabízí o něco málo víc místa pro nohy, ale věřte, že je to po té cestě znát když se můžete poměrně slušně hýbat. Velké překvapení nastalo při startu. Long range stroje společnosti Boeing mají brutální výkon a vcelku Vás zarazí do sedačky. To vše doprovází slušný hluk. Airbus je tichoučký, je to takové bzučení. Žádné zarážení do sedačky se nekonalo. Docela by mě zajímalo jak by to vypadalo kdybychom byli lehčí…

Protože 11 hodin v letadle není zrovna málo člověk se nějak musí zabavit. K dispozici je skvělý palubní portál a také konektivita! Wifi/3G použití je zpoplatněno nicméně pro ty, kteří potřebují být online neustále tu ta možnost je už od 9€/hodina. Pro ty co to bez Internetu vydrží nabízí Lufthansa možnost poslat pohlednici z paluby. Vyberete vzhled, napíšete text a odešlete. Adresát pak dostane email i s aktuální polohou letadla (GPS, výška) a rychlostí v době odeslání.

Other Related Posts:

Jumbo

Jaké je to letět v jednom z nejikoničtějších letadel světa

Tímto ikonickým letadlem jsem ještě neletěl. Letoun je to vskutku obrovský, dvě paluby, čtyři motory k tomu ohromné rozpětí křítel a směrovka.

V ten samý den jsme navštívili muzeum mezikontinentálních raket Titan II. Průvodce uvedl,...

13th Jan 2018